[fusion_title hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” size=”1″ content_align=”left” style_type=”none”]

Sieraden onderhouden

[/fusion_title]

Sieraden opbergen

Sieraden kun je het beste opbergen op een donkere plaats. Gebruik hiervoor een sieradenzakje, sieradendoosje of sieradenrekje. Bewaar Sieraden gescheiden op een zachte ondergrond, zodat ze elkaar niet kunnen beschadigen. Zo voorkom je beschadigingen en verkleuringen door blootstelling aan zonlicht. Op deze manier blijven je sieraden langer mooi.Onderhoud & bescherming van sieraden

Draag nooit Sieraden tijdens huishoudelijk en ruw werk of tijdens het sporten. Sieraden kunnen beschadigen en/of slijten door bepaalde schoonmaakmiddelen en door hard stoten.

Doe je Sieraden pas om nadat je deodorant, bodylotion, cosmetic, haarlak, parfum, etc. hebt aangebracht. Deze stoffen kunnen de Sieraden aantasten. Het is het beste om Sieraden pas als allerlaatste om te doen, zodat de stoffen al goed zijn opgenomen door de huid en niet in het Sieraad trekken.

Vermijd hittebronnen zoals verwarming, fohn en direct zonlicht. Sieraden kunnen hierdoor de juiste pasvorm verliezen en verkleuren.

Doe voor het slapen gaan alle Sieraden af. Tijdens het slapen zullen ze sneller slijten en kapot gaan.

Berg kettingen en armbanden op met de sluiting dicht om de kans op knopen te verkleinen.

Hoe maak je sieraden schoon?

Metalen en zilveren onderdelen die door invloed van zuurstof en zonlicht zijn verkleurd, kunnen opgepoetst worden met een wollen doekje of een speciaal zilverpoetsdoekje.

Als het sieraad gelijmde stenen bevat, dompel het dan niet onder in warm water. Dit kan de lijm aantasten die de stenen op zijn plaats houdt. Gebruik in plaats van warm water een vochtige doek.

Worden de stenen op zijn plaats gehouden door metalen setting? Dan kunt u gerust het sieraad onderdompelen in (warm) water. Let er wel op dat plotselinge temperatuurverschillen alsnog scheuren kunnen veroorzaken in stenen.

Als het sieraad geen stenen bevat kunt u het gerust in water onderdompelen.

Indien u zelf geen risico wil nemen kunt U ze ook bij een juwelier laten reinigen met waarschijnlijk een nog beter resultaat.